Първият учебен ден ще мине с дъжд: Четвъртък е последният ден

...
Първият учебен ден ще мине с дъжд: Четвъртък е последният ден
Коментари Харесай

Дъжд на много места за първия учебен ден

Първият образователен ден ще мине с дъжд: 

Четвъртък е последният ден с температури от 29 до 34 градуса. Бързо облачността ще се усили и на следващия ден ще облачно, само че основно в западната половина от страната ще превалява дъжд, тъй че всички възпитаници в Западна България би трябвало да имат чадъри. Това сподели пред България он ер синоптикът Петър Янков.

По думите му по-значителни превалявания ще има в региона на Видин - от 15 до 20 литра на квадратен метър, написа.

" В София ще завали след 11 ч., следобяд ще превалява, само че преваляванията ще бъдат слаби. Температурите ще бъдат от 26 до 31 градуса. В София - към 26, тъй че връхната дреха ще бъде нужна. На изток ще бъде облачно, само че превалявания се чакат само в региона на Варна ", разясни Янков.

През почивните дни ще превалява и по Черноморието. " Там преваляванията сумарно за събота и неделя в региона на Царево и Ахтопол ще бъдат сред 5 и 7-8 литра на квадратен метър. Най-много през уикенда ще вали в югозападните региони - към 25 литра. В неделя преваляванията ще бъдат по-слаби, температурите ще бъдат сред 25 и 26 градуса ", акцентира синоптикът.

Той добави, че през уикенда в планините ще вали, като повече дъжд се чака в събота.

У нас в интервала сред 22-24 септември се чакат интензивни превалявания, както и сензитивно намаляване на температурите. Очакват се и гръмотевици.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР